I natt blev det överbelastning deluxe i drömvärlden, och nästan i den riktiga världen också…

Idag är jag glad att jag sitter där jag sitter. I natt trodde jag nämligen på allvar att jag var på väg att försvinna från den här världen. Som tur var blev det inte så och det hela är säkert bara en inbillning, men i natt var jag med om en riktigt läskig sak.
I natt drömde jag typ 8-10 saker samtidigt, vilket i sig var väldigt udda. Det var som värsta actionfilmen, där scenerna hoppar kors och tvärs genom storyn. Skillnaden är att istället för att storyn fokuserar på max 3 händelser, så skedde typ 8 grejer på en gång. Jag såg bara små, små sekvenser av allting som hände och inga av dem fick något direkt slut heller.
Detta var några av de sekvenserna jag drömde om i natt:

 • Jag bodde i ett stort hus mitt i skogen med ett gäng djur som kunde prata. Igelkottar, rävar, björnar etc. Det var som en barnfilm och i det stora hela var det väldigt mysigt. Något hände, något stort och jag var tvungen att fly, lämna huset. Djuren räddade mitt liv med stora skador som följd och några avled tror jag med. Jag kom tillbaka senare, men fick inga direkta svar på vad som hände.
 • Jag var polis och skulle hitta ett barn som hade försvunnit. Detta var något som var relevant i många av sekvenserna, men jag vet inte ifall alla var helt olika saker eller om det handlade om personer inblandade i samma fall. Jag utgår ifrån att det var samma story i alla fall, bara att jag såg från olika personers perspektiv om vad som hände. Det utspelade sig i en skog, där det fanns en grotta/gammal fabrik eller nått liknande, med en stor äng bredvid och själva skogen var nattsvart.
  • En story handlade om en familj som råkat ut för ett stort brott, förmodligen familjen till barnet som försvunnit. De hade också blivit kidnappade på något sätt och sekvensen handlade om när jag hade hittat dem. När jag hittade dem så kom det en person springandes i en röd jacka som blev skrämd (eller nått hände i alla fall som ledde till att personen sprang iväg). Personen sprang iväg över mot en äng. Pappan i familjen sprang efter honom.
  • Jag (som polis) hörde ett ljud ifrån den nattsvarta skogen och sprang efter. Det var ljud från ett barn, förmodligen det som var försvunnet. När jag kom till den mörka skogen så såg jag verkligen ingenting, men jag kunde fortsätta springa på grusvägen som gick som en allé. Trots att jag sprang som vanligt så gjorde det ont i mina knän, för samtidigt som jag sprang på vägen så kunde jag uppleva en annan persons upplevelser av att ramla på en grusväg och slå i knäna rejält som därför senare fick krypa av smärtan.
 • Något om en brännskada, men eftersom jag själv bara får ångest av att tänka på bränder, eld och skador som kan ske så utelämnar jag detaljerna för att inte sprida på ångest när jag läser det här inlägget en annan gång.
 • Något om en båt, typ Silja Line men mer än så kommer jag inte ihåg. Tror jag jobbade på en restaurang där och skulle förbereda inför en gigantisk middagsbjudning eller liknande.
 • Jag befann mig i ett garage eller en liknande byggnad. Jag skulle ta reda på tyngden av något, men mer än så kommer jag inte ihåg. Byggnaden höll i alla fall på att gå sönder eftersom jag inte kunde lista ut hur jag skulle lösa tyngdproblemet.

Dessa sekvenser är det jag kommer ihåg, men det skedde väldigt många fler samtidigt.
Jag vaknade av att mitt hjärta dunkade rejält och jag fick världens reflux attack. Jag trodde jag var på väg att dö när jag vaknade men några minuter senare så var allt lugnt när jag insåg att allt bara var en dröm. Det var läskigt som fan, eftersom det var också otroligt verkligt alltihop. Jag låg och tänkte ”jag är inte redo att dö ännu”. Som tur var så var det inte så farligt, eftersom jag kunde somna om ett tag senare och jag senare vaknade upp och allt är som vanligt.
Med undantag att jag är lite mer stirrig och ofokuserad än vanligt så är allt just som vanligt. Jag har inte något hjärtproblem så jag hoppas att detta inte är något bevis på att något är på väg att hända med mig.
Alla dessa sekvenser är inspirerade av saker som pågår i mitt liv för tillfället, det är ju så drömmar funkar. Polisgrejerna har ju med vad jag ser på TV att göra, filmer man sett på sistone och annat. Tyngdgrejen har med jobbet att göra, då jag sitter med invecklade uppgifter i excel för tillfället och försöker lösa ett problem som i framtiden kan spara tid för mig, men även för andra som jobbar med olika saker i excel på jobbet. Att den uppgiften tagit längre tid än vad jag hade velat har stört min nattsömn i snart två veckor, så det i sig är inget konstigt. Längtan efter Anton, viljan att lösa saker man inte kan kontrollera etc är ju färgat rätt rejält i mitt liv just nu men så är det ju.
Jag bara hoppas att detta var en engångsföreteelse och att jag framöver kan sova normalt och känna mig någorlunda utsövd när klockan ringer på morgonen.
Har du varit med om något liknande? Lämna en kommentar och berätta. Jag har inte fått någon kommentar här på bloggen på evigheter så jag börjar undra om kommentarsfunktionen har slutat fungera. Snälla, hjälp mig kolla så att allt är i sin ordning och dela med dig av liknande berättelser eller annat som kan hjälpa så jag kan släppa det här och gå vidare.

2 svar till “I natt blev det överbelastning deluxe i drömvärlden, och nästan i den riktiga världen också…”

 1. strumpgeten skriver:

  Jag får såna drömkollapser lite mellan varven, speciellt om jag är extra orolig över något eller har varit stressad en tid. Det är som om hjärnan går på högvarv och man vaknar superstressad, orolig, ledsen och med hjärtat i halsgropen. Kan ta en stund innan man orienterar sig i sovrummet. Kan man bara somna om efter så brukar det vara lugnt när man vaknar igen. Kan man inte somna om, så brukar jag gå med en sådan stresskänsla i kroppen nästan hela dagen. Ganska obehagligt.

  • Anna-Maria skriver:

   Tur jag inte är ensam då. Jag har ju varit lite småstressad, men inget särskilt egentligen. Det som är mest jobbigt är när excel strular för jobbet och det verkar färga drömmarna rejält. Tack otroligt mycket för din kommentar! Nu vet jag att kommentarsfunktionen funkar i alla fall…

Lämna gärna en kommentar. Det blir så mycket roligare att blogga då 😊

%d bloggare gillar detta: