Då har man återgått till self-hosted WordPress…

Och jag hoppas jag tänker stanna här. Precis som med alla andra planer jag haft 😉. Antons blogg ligger på ny domän, vilket är skoj och den här domänen behålls. Än så länge är allt som det ska, och jag hoppas jag inte stöter på onödig patrull.

Orsaken till varför jag går tillbaka till så kallat ”self-hosted” WordPress är ju av flera anledningar. Främsta är väl att jag känner mig mer kunnig idag att faktiskt hålla på med plugins, kanske göra egna plugins också? Men det är inte bara det. WordPress.com är skitbra! Men jag orkade inte gå och vänta på alla skojiga uppdateringar som kommer med WordPress 5.8 och fullsidesredigering. Dock så verkar det som om att det just nu är jättebuggigt, så för tillfället har jag fått stänga av Gutenberg pluginet och inte ha egna mallar för hur mina sidor ska se ut. Men tids nog lär väl det vara ordnat. Om inget annat dyker det ju upp till 5.8 som ska släppas om någon månad.

Jag är i alla fall mitt eget webbhotell nu vilket känns bra, men det är inte enkelt. Men jag orkar bara inte hålla på med andra webbhotell heller. Även om det finns skitbilliga ställen att välja på, så orkar jag bara inte. Det jag betalar för nu ger ändå så mycket mer och med tanke på hur mycket mer jag vill lära mig om webbteknologier, så är detta absolut bästa lösningen. Största problemen jag har stött på än så länge gäller mina sidoprojekt, där några slutade fungera ett tag och ett av dem funkar fortfarande inte att se online, vilket är störigt som fan. Men jag ska fixa det. I värsta fall får jag börja om på nytt och hitta nått annat sätt att lösa allt på. Jag vet bara inte hur jag ska lösa det men det kommer få lösa sig tids nog ändå.

Ja, något mer än så här har jag nog inte att säga just nu. Lämna gärna en kommentar i alla fall om ni stöter på några konstigheter på mina bloggar, så ska jag försöka lösa dem snarast möjligt. Jag vet att jag har lite problem med SSL certifikat ibland, att man får varningar om att sidan inte är säker etc, men förhoppningsvis löser det sig med tiden.

Lämna gärna en kommentar. Det blir så mycket roligare att blogga då 😊

%d bloggare gillar detta: