Jag har sminkat mig igen!

Jag har inte sminkat mig på över 4 år nu. Innan dess från och med att jag blev tonåring så var jag beroende av smink, eller åtminstone av mascara, nån typ av eyeliner/kajalpenna och nån snygg ögonskugga. Smink för mig är inte massa kladd. Jag har använt concealer och massa sånt men jag ser bara dum ut i det och det blir så ojämt och konstigt. Jag har alltid haft väldigt ljusa ögonfransar, vilket har gjort att just mascaran har varit viktig. När jag inte hade på mig smink när jag var yngre, frågade folk  mig om jag var sjuk. Det var väldigt jobbigt att höra, särskilt när det kom från barn som var mycket yngre än mig. Vuxna var smarta nog att se/förstå att jag bara var utan smink.
När jag flyttade hemifrån så började jag i perioder att gå utan smink. När jag gjorde det precis då jag flyttat ner till Skåne så berodde det mest på att jag låg i någon slags könsidentitets-kris. Det gör jag egentligen fortfarande, men det är en del av min personlighet. Jag hatar att vara tjej, eller snarare att ha den biologi som gör mig till kvinna. Jag kan gärna vara utan allt sånt skit. Smink däremot kan vara roligt, och det har jag alltid tyckt.
När jag var yngre och sminkade mig jämt så kunde man se hur jag mådde genom att exempelvis se vilken färg jag hade på min ögonskugga. Ju mindre smink, desto tröttare var jag. Hade jag svart ögonskugga var jag arg. Glittrade det massvis var jag superglad, och så höll det på.
För några år sen så började jag lite då och då att sluta sminka mig igen. Jag ville egentligen sluta sminka mig helt, men kom inte riktigt till skott. En dag för typ 4 år sen så tittade jag mig i spegeln och tyckte att jag såg bra ut utan smink. Sen den dagen har jag inte sminkat mig – inte ens på julafton eller fest, förutom idag.
Planen nu är inte att vara sminkad jämt, men oftare i alla fall och speciellt till festliga tillfällen. Idag köpte jag en ”vårdande” mascara, en eyeliner och ett paket med en samling ögonskuggor i olika färger. Det blev lite dyrt men å andra sidan så räcker ju grejerna i säkert 1 år om inte mer. Huvudsaken är att jag hade råd med det.
I övrigt så har jag idag hjälpt till på nya stället där SIP ska ha sin verksamhet. Jag fick städa lite, ta bort färg etc från en av toaletterna, men kroppen strejkade rätt snabbt efter att jag påbörjat jobbet, så jag fick pysa hem och göra uppgifter via datorn istället. Det känns bättre, för jag känner mig ändå rätt död idag och jag har mycket värk, särskilt i smalbenen av att ha stått så mycket.
Snart är det julafton. Bara två dagar kvar. Jag önskar mig pengar och gärna swishade. Vill du ge mig ett litet bidrag, så kontakta mig så ger jag dig informationen du behöver.
Hälsningar från den girige och fattige, som åtminstone har börjat sminka sig igen.

6 svar till “Jag har sminkat mig igen!”

 1. Yheela skriver:

  Superfint! Jag älskar smink, som du säkert förstått, men dagar utan känns väldigt bra. Man kan ju gnugga sig i ögonen utan att behöva tänka sig för. 🙂

  • Anna-Maria skriver:

   Tack så mycket! Jo, jag har förstått det. Varför tror du jag typ alltid gillar dina selfies :P? Jag blev lite nyfiken på den där gele eyelinern du köpte häromdagen. Jag hittade ingen sån, men köpte en som funkar som en filterpenna. Svaga linjer, men det såg bra ut ändå.
   Att gnugga sig i ögonen är nått jag gör ofta, så jag får verkligen börja tänka mig för =) Tack för den viktiga påminnelsen!

Lämna gärna en kommentar. Det blir så mycket roligare att blogga då 😊

%d bloggare gillar detta: