Snart får jag besked om sjukersättning på 50%

Tidigare idag så fick jag äntligen lite feedback här på bloggen, genom min kontaktsida. Det var en person från Försäkringskassan, vid namn Annelie som kontaktade mig och talade om att hon letade efter bloggar där personer med funktionsnedsättningar skriver samtidigt som de har sjukersättning eller aktivitetsersättning.
I dagsläget har jag ju inget, men tidigare har jag haft aktivitetsersättning under 8 år mellan 2001-2009. 2013 ansökte jag om sjukersättning på 100% men fick avslag och nu har jag sökt igen, fast då på 50% och idag fick jag samtalet från Försäkringskassan som jag har gått och väntat på rätt länge nu. Någon gång i slutet av mars så borde jag ha fått mitt besked och jag hoppas verkligen att det blir beviljat.
Jag förstår idag varför jag inte fick sjukersättning på 100% när jag ansökte om det tidigare, men nu har jag ju efter många arbetsmarknadsutbildningar och praktik äntligen kommit underfund med och fått det bekräftat att min arbetsförmåga överstiger inte 50%. Vad det beror på återstår att se, men jag är glad att jag klarar av att arbeta och att jag äntligen hamnat på en bra arbetsplats som passar mig.
Annars så händer inte så mycket. Jobbar hemma resten av veckan, halsen strular och andra boken av Wheel of Time serien är än så länge väldigt intressant. Och idag fuskade jag och åt en falafel rulle för 25 kr. God som fan var den! Om ni undrar var jag köpte den så var det på kiosken på Vikingagatan, den som ligger precis vid busshållsplatsen i riktning mot Samarkand. Inte Anatolia, fast där har vi beställt pizza flera gånger tidigare, men jag kommer tyvärr inte ihåg om dem var bra eller dåliga.
Vad åt du till lunch idag?

2 svar till “Snart får jag besked om sjukersättning på 50%”

 1. jana skriver:

  Hej! Hur länge sen är det du skickade in ansökan om sjukersättning? Jag har nu landat i mitt beslut att inte jobba mer än 50 % och ska inom ett par veckor få iväg en ansökan om det. På fk:s hemsida står det att det kan ta upp till fyra månader innan man får beslut.. så drygt.
  I förrgår var jag på möte med psyk och hab och jag ska äntligen få komma till hab! Eller det blir inte förrän veckan efter påsk men det är iaf på gång, skönt det.
  Kram!

  • Anna-Maria skriver:

   Hej. Jag skickade in min ansökan i början av december och dem tog emot den precis innan jul har jag för mig. Bra att du tar det beslutet. Ja, väntan är dryg. Det är typ det värsta när man söker om saker och ting, att det tar sån tid. Härligt att du får hjälp! Hoppas du kommer må bättre av habiliteringen. Kram!

Lämna gärna en kommentar. Det blir så mycket roligare att blogga då 😊

%d bloggare gillar detta: