Nu kan jag slappna av – och förhoppningsvis få ett jobb!

Idag har jag haft ett mycket efterlängtat möte om min framtid in på arbetsmarknaden. Introduktion till arbete heter det, och är ett uppdrag från Arbetslivsresurs i samarbete med Arbetsförmedlingen. Jag har inte vetat om särskilt mycket om det hela, mer än att jag ska få hjälp att hitta praktikplats och att det förhoppningsvis ska sluta med en anställning. Jag har gått och väntat länge på det här mötet och undrat mycket. Nu har jag fått all information jag behöver och jag är mer än supernöjd.
Mina största farhågor har varit att jag måste vara i aktivitet på 100% från dag ett, och om jag inte är det så förlorar jag mycket av den lilla inkomst jag har för närvarande. Jag har också varit orolig över att jag ska hamna på en typisk ”arbetsprövningsplats” som jag suttit i tidigare när jag bodde i Kristianstad, och komma till en arbetsplats där jag ska testa min arbetsförmåga igen och få utföra uppgifter som jag absolut inte klarar av. Mina värsta farhågor kommer inte att bli av. Eller snarare att INGEN av mina farhågor blir av. Istället var det totalt tvärtom och jag är superlycklig över det.
Jag är inskriven från och med idag på 100% och under de närmsta 3 månaderna (eller tills jag eller handläggaren på AR hittar en praktikplats) så är jag inne i del ett av två, vilket innebär stöd, uppföljning etc och information om praktikplatser. Jag ska träffa handläggaren ca 1 gång i veckan, och ha uppföljningsmöte. Trepartsmöten där min handläggare från AF är med kommer ske ca 1 gång i månaden. När jag väl får en praktikplats ska jag vara där i 3 månader. Funkar det efter att tiden har gått ut så är det tänkt att arbetsgivaren skall ta ett beslut om att anställa mig eller inte. Funkar det inte, eller jag inte blir anställd så ska jag byta praktikplats, och så är det tänkt att fortgå i max 1 år.
Det bästa av allt är att jag ska få hjälp med att få praktik där jag får pröva att göra det jag är utbildad till. Exempelvis att arbeta som handledare för personer med funktionsnedsättningar på ett eller annat sätt. Det är så härligt! När jag väl börjar praktisera ska jag göra det på deltid, 50% och förmodligen på mina arbetstider jag hade när jag var på Lernia sista tiden vilket är mellan 8 – 12, så jag får möjlighet att äta lunch hemma i lugn och ro och fortsätta mitt experiment med mer stärkelserika och gärna veganska luncher.
Jag är bara så nöjd och så glad över det här beskedet. Det känns nästan som en dröm, att det är för bra för att vara sant men vad jag vet så är jag vaken. Efter mötet så åkte jag till Café rekommenderas här i Växjö, där mina gamla vänner från Springprojektet har öppnat ett hälsocafé, där dem serverar veganska/vegetariska soppor med glutenfritt bröd och nyttigare efterrätter och fika. Idag serverades det tomatsoppa med bönor. Jättegod! Till efterrätt åt jag en äppelpaj med vaniljsås som också var supergod! Istället för mjöl var det en pajdeg gjord på havregryn, kokossocker och massa annat trevligt. Efter jag varit på caféet så gick jag runt på stan och härjade lite och sen gick jag hem.
Vegansk och glutenfri äppelpaj med vaniljsås.
Ja, det var väl det. Nu är jag trött.

Lämna gärna en kommentar. Det blir så mycket roligare att blogga då 😊

%d bloggare gillar detta: