Efter flytten av min YouTube kanal, vad händer? Jo, mera strul som vanligt…

Ni tror säkert att jag är galen med alla konstiga grejer jag håller på med och ständigt misslyckas med. Jag är själv rätt trött på strul och jag vill bara vara nöjd och glad med vad jag har.

Min YouTube kanal har sakta men säkert börjat växa och mycket beror ju som sagt på min tandställningsbehandling med Inman Aligner. Nästan alla mina videoklipp om behandlingen har fått ett flertal hundratals visningar och det är fantastiskt!

Nu vill jag bara att min kanal ska bli ännu bättre, och det kommer den förhoppningsvis att bli. Inom kort, när jag får möjlighet ska jag ladda upp en video som förklarar mer om vad kanalen kommer förvandlas till och får jag som jag vill kommer detta bli en riktigt bra succé.

Än så länge dock upplever jag bara strul. Jag ville flytta kanalen för att jag ville inte ha kvar min särskilda URL jag skapade (AimeeVlogsTk1982) och namnet på kanalen kändes lite sådär, eller åtminstone hade det börjat kännas lite smått pissigt. Häromdagen så kom jag alltså på idén att flytta kanalen till min bloggs Google+ sida, av flera anledningar:

  • Jag ville ha ett bättre passande namn, då kanalen snart kommer förbättras.
  • Ingen dålig URL (Varför kunde jag i så fall inte få AimeeVlogs bara? Jo, för att YouTube har ändrat sitt system med URL och användarnamn). Bättre med en krånglig URL som är konstant oavsett vilken sida kanalen är kopplad till.
  • Det går nu att översätta hela kanaler till andra språk, vilket är jättebra – när det väl funkar. Hittills strular det bara för mig.
  • Jag vill ha mindre G+ sidor etc att hantera. Större möjlighet för fler följare om man har ett centrerat ställe för allt.

Ok, nu ska jag då gå in lite mer djupgående…

Kanalen kommer förbättras. När jag har alla pengar, tiken är parad och jag är redo så kommer i stort sett hela mitt liv, inklusive då mitt videobloggande att handla om Grand Danois. Det är något jag har längtat efter länge, sen YouTube kom och jag skaffade min första kanal. En del av budgeten till köpet är avsatt till saker som bättre kamera, studioprylar etc men det är en annan historia som jag berättar mer om på Antons blogg.

Det med url har jag nämnt tillräckligt, tror jag i alla fall. Jag var inte nöjd och ville ha nått bättre. Angående översättning så har man sen ett tag tillbaka kunnat skriva in en översättning på en video, vilket är jättebra. Nu är också hela kanalen översatt och heter på Svenska ”I huvudet på en Grand Danois galning”, vilket ni redan borde ha förstått vid det här laget och det Engelska namnet är inte direkt översatt, då jag valt att skriva in ”Aimee wants a Great Dane”, alltså att Aimee vill ha en Grand Danois. När Anton är här, kommer förmodligen kanalen heta ”In the mind of a Great Dane Maniac”. Dock så strular det hela tiden. Gör jag vissa ändringar på svenska (när jag har ställt in språket på det) så kan jag inte göra ändringar om jag ser kanalen på Engelska. Och tvärtom! Det är otroligt irriterande!

En annan grej är också att min svenska playlist med alla mina svenska videobloggar fick nått fel också så den går inte att ta bort alls. Jag kan inte ändra något, ta bort videoklipp etc. Det är som om att jag inte är ägare till min egna spellista. Alla andra spellistor funkar bra, men inte den. Jag har ingen aning om vad som är fel, men djävulskt frustrerande är det. Jag hoppas att det bara är en bugg, men risken finns att jag för evigt nu kommer dras med de här störiga sakerna, och då blir det ännu mer lockande att bara börja om från början igen och räkna med att jag max får 5 prenumeranter,precis som det alltid varit innan. Jag lyckas aldrig med det jag verkligen vill på så vis. Visst, just nu är jag glad över att jag lyckats få ihop 34 prenumeranter på kanalen men om det här strulet fortsätter – ja då börjar jag om igen och tänker radera alla videoklipp som inte är relaterade till Inman Aligner behandlingen, flytta den till en annan kanal och starta en ny. Sen om den kanalen hamnar på samma sida som den här bloggen eller på Antons blogg, det får vi se. Just när det gäller allt det här strulet så har jag nada tålamod. Man vet aldrig vad som kan hända då…

Har ni några förslag på vad jag bör göra? Självklart är det mest logiska att bara låta allt vara tillsvidare men så smart är jag sällan när det gäller YouTube.

Dock är jag övertygad om att när jag väl har en kanal som har ett ordentligt tema med intressanta videoklipp som är redigerade, planerade etc så kommer den bli en succé av sig själv.

Den nya kanalen kommer innehålla:

  • Temat Grand Danois
  • Allt inför livet med Grand Danois kommer dokumenteras så snyggt och bra som möjligt.
  • Videoklipp ska istället för att ”bara laddas upp” så ska de planeras, struktureras upp för bättre kvalitet och större möjligheter för spridning och en lyckad kanal. Detta kan innebära att jag laddar upp kanske ett klipp i veckan eller månaden, men å andra sidan kommer alla videoklipp vara översatta till Engelska, ha undertexter, vara komplett redigerade med mera.
  • Jag kommer prata om rasen, hundträning, hundfoder, och visa upp alla aspekter av Grand Danois när Anton väl är här.

Jag tror det kommer bli riktigt bra i alla fall när tiden väl är rätt. Jag har lämnat feedback till YouTube och kommer hålla utkik. Förhoppningsvis så löser det här sig av sig självt. Jag har ingen vidare lust att börja om från början när man ändå har förmågan att flytta kanaler utan att prenumeranterna störs av det. Innehållet är ju ändå detsamma.

Undantaget är dock att jag har raderat ungefär hälften av alla videoklipp jag har laddat upp. Det beror på att jag vill inte ha massa skit på min kanal från och med nu. De raderades för att de antingen var supertråkiga, knappt hade några visningar eller av andra okända anledningar. Majas videoklipp är rätt ”tråkiga” dem också och de är väldigt opoulära, men kanske blir det bättre när jag börjar översätta alla de videoklippen med och lägger till undertexter? Man vet aldrig… Man kan bara hoppas.

Usch, vilket långt inlägg. Och säkert dötrist var det också?!

Av Anna-Maria "Aimee" Eriksson

Galen i Grand Danois och numera även katter (Ragdoll). Singel, vegan, och bor i Malmö med min katt och en kär vän. Jag vill bli webbutvecklare. Crazy about Great Danes and Ragdoll cats. Single and vegan. I live in Malmö with my cat and a dear friend. I want to be a web developer.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.