Kategorier
Samlade tankar

Dumma förändringar och ivriga tankemönster…

Det här inlägget skall läsas om man vill veta mer om hur det kan vara att ha jävligt svårt att släppa tankar, även om man är fullt medveten om hur korkade tankarna och sakerna är som man går och tänker på.

Senaste tiden så har jag börjat fundera allt mer på saker jag egentligen inte borde tänka på alls. Dessa saker är grejer som jag har en tendens till att tänka lite för mycket på också och temat är alltid ”onödiga saker”. Det vill säga, jag blir nästan besatt av att förändra saker som absolut inte behövs förändras och ofta gäller det saker som väldigt få personer bryr sig om, som exempelvis min YouTube kanal. Efter typ drygt 1 år av videoskapande om ingenting särskilt så är jag uppe i 23 prenumeranter. Det är iofs skoj, men det hade ju varit trevligare om det jag faktiskt laddar upp är värt att se och att folk går galna över det jag har att säga, men icke.

Detta är dock en verklighet jag är fullständigt medveten om, så det är inte problemet. Det stora problemet är att jag vill göra någonting åt det genom att, istället för att faktiskt börja ta mitt youtubande på allvar och exempelvis börja göra research inför varje video, skriva manus, spela in allt tills det blivit perfekt, redigera det ännu mer (bara typ 1-2 timmar räcker liksom inte) och göra det mer eller mindre 100% fantastiskt skitbra såsom alla andra populära videobloggare gör, så skiter jag i att göra det och istället funderar jag på löjliga saker som inte spelar någon roll.

Det jag funderar på nu är:

  • Byta namn på mina spellistor igen för att göra vad jag pratar om mer synbart. Istället för att ha ett antal spellistor som heter ”In English”, ”In Swedish” etc så tänker jag på att byta dem till ”I huvudet på en Grand Danois galning” för mina svenska videoklipp, ”Aimee Vlogs in English” för de på Engelska, ”Efterlängtade Anton” för alla videoklipp om min resa för att skaffa Grand Danois eller prata om rasen på Svenska, ”Katten Majas liv och äventyr” för alla videoklipp om Maja, min katt. Den spellistan heter redan så iofs, och innehåller alla videoklipp som handlar om henne. Och sen några fler för andra grejer. Kanske ”About Great Danes” om jag vill prata om rasen på Engelska. Det är i alla fall vad jag funderar på.
  • Eftersom nyheten för någon månad sen kom att YouTube inte kommer vara länkad till G+ längre för att skapa kanaler, kommentera etc så har jag blivit sjukt galet nyfiken på hur såna saker kommer hanteras i fortsättningen, och det kan innebära att jag flyttar Youtube kanalen till min G+ profil igen – under förutsättning att jag kan ändra namnet på kanalen hur ofta jag vill, skaffa en ny domän till den etc. Jag funderar också på att bryta kanalen helt med G+ och bara att den ska finnas på YouTube för att få ut total funktionalitet på den, men allt hänger som sagt på hur det faktiskt kommer fungera när YouTube och Google+ faktiskt bryter med varandra senare i höst.
  • Jag är fortfarande också rätt störd av tanken och ”behovet” att jag vill separera allt igen och skapa nya kanaler för varje ändamål, trots att det är en galet idiotisk idé. Det var asjobbigt att hantera flera kanaler tidigare och om jag gör detta så är risken bara skitstor att jag kommer inte hinna med att vara aktiv på alla kanaler + att jag vet heller inte vilken kanal som skulle vara min huvudkanal. Därför kom jag på idén också med att istället ha spellistorna som några slags semikanaler för det ändamålet och därför funderar jag på att byta namn på dem till något mer passande.

Det är i alla fall otroligt irriterande att jag går och bär på såna här tankar. Jag funderar också på gällande mina bloggar att köpa upp domäner och peka dem hit som någon slags säkerhet. Jag har råd med det, eftersom det bara gäller typ 100 kr för ett år per domän (beroende på var jag köper domänerna såklart). Men det är förmodligen förbaskat onödigt, eller hur?

Snälla, övertala mig om att jag är tokig nu och att jag borde lägga ner hela skiten och det här tankemönstret, eller säg vilka bra idéer det är så jag vet. Tystnaden tar jag som ”I couldn’t care less” och det är också helt ok. Som sagt, jag blir bara besatt över skit som BARA JAG bryr mig om!

Av Anna-Maria "Aimee" Eriksson

Galen i Grand Danois och numera även katter (Ragdoll). Singel med flit, och bor nära Malmö med mina husdjur. Jag vill bli full-stack utvecklare inom webb.

Crazy about Great Danes and Ragdoll cats. Single on purpose and I live close to Malmö with my pets. I want to be a full-stack web developer.

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.